50. Kütüphane Haftası Coşkusuyla 81 İlde Kitap Okuyoruz

Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için 2012 ve 2013 yıllarında, Kütüphane Haftası kapsamında, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Valiliklerimizin desteğiyle 81 ilde ve Kıbrıs‘ta meydanlarda, 12.30-13.00 saatleri arasında 30 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

Etkinlikte kütüphaneciler, bilgi ve belge yönetimi bölümü öğrencileri, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, okurlar ve kamu yöneticileri hep birlikte meydanlarda kitap okudu.
Okuma etkinliklerinde Valiler, Vali Yardımcıları, Kaymakam’lar, Belediye Başkanları, İl Kültür Müdürleri, İl ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürleri kendi yerellerinde gerçekleşen 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliklerine bizzat katılarak vatandaşlarla kitap okudu. Yerel yönetim ile halk arasında kitap okuma eylemi üzerinden bir kaynaşma ve yerel işbirliği yaşandı.

TKD Genel Merkezi ve Şubeleri, TKD Kampus üyeleri, Üniversitelerimizin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümleri, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde okuyan öğrencilerin kulüpleri, öğrenci toplulukları, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği(KTKD), Okul Kütüphanecileri Derneği(OKD), Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK), Genç ÜNAK, Kültür Paylaşım Platformu, Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Yayıncılar Birliği(TYB), Basın Yayın Birliği, Çocuk Vakfı, Edebiyatçılar Derneği, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Bir Dolap Kitap, SabitFikir Dergisi, Çizgi Roman Okurları Platformu(ÇROP), Palme Yayıncılık, Yapı Kredi Yayınları, İdefix, Prefix dağıtımcı firmalar ve Sabit Fikir Dergisi kitap okuma etkinliğine katılımcı, paydaş ve destekçi oldu.

Tüm yurtta meydanlarda topluca ve sessizce kitap okuma etkinliğine vatandaşların ve basın mensuplarının ilgisi yoğun olmuş, kitap, okumak ve kütüphaneler yeniden gündeme geldi

Bu yıl “ HAYAT BOYU KÜTÜPHANELER” teması ile kutlanacak 50. Kütüphane Haftası’nın coşkusunu meydanlarda kitap okuyarak okuma kültürünün önemine dikkat çekere farkındalık yaratacağız.

2012 ve 2013 yıllarında “81 İlde Kitap Okuyoruz,” sloganıyla başlattığımız okuma etkinliğimizin üçüncüsünü “50. Kütüphane Haftası” kapsamında 2 Nisan 2014 Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında 81 ilde, şehirlerin en merkezi noktalarında yeniden gerçekleştireceğiz.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen okuma etkinliği gerçekleştirebilmesi için gerekli izin ve bilgilendirme hakkında 81 İlin Valiliklerine gerekli yazılar derneğimiz tarafından gönderilmiştir.

Etkinlik kampanya süreci Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri koordinatörlüğünde sürdürülecektir. Ayrıntılı bilgi, her türlü soru, görüş ve önerileriniz için (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. / 0535 896 53 36) iletişim bilgilerinden iletişime geçebilirisiniz.

Etkinlik için 2 çeşit afiş tasarlanmış olup afişin biri kütüphane haftası afişleri ile eş zamanda tüm illere gönderilecektir.

Afişlerin yüksek çözünürlüklü dijital haline aşağıdaki linklerden erişebilirisiniz.